Módna firma a jedna z najznámejších značiek "surferské módy", Quiksilver sa topí v dlhoch, vyhlásila bankrot a požiadala v USA o bankrotovú ochranu pred veriteľmi. Spoločnosť tvrdí, že len potrebuje čas na reštrukturalizáciu dlhov, aby sa opäť mohla vrátiť na výslnie.

Quiksilver

Quiksilver vznikol v Austrálii 1969, teraz sídli v Kalifornii. Spoločnosť predáva oblečenie a doplnky v stovke krajín sveta, patrí jej tiež značky Roxy a DC. Trhová hodnota firmy tento rok klesla takmer o 80 percent a hrozilo jej vyradenie akcií zo systému americkej burzy.

Quiksilver má neustále sa meniaci rad materiálov, výtlačkov a technológií. Okrem boardshorts, Quiksilver navrhuje a vyrába celý rad životného štýlu oblečenia s neoprénu po celom svete. Elitný tím športovcov sa stali ikonami po celom svete a poslaním je inšpirovať mládež a pokrok ako svet okolo nás sa vyvíja.

Po celé roky, Quiksilver sa aktívne zapojila do charitatívnych aktivít, a to ako lokálne i globálne. Quiksilver uznáva koncept spoločenskej zodpovednosti firiem a zhovievavosťi. Nadácia Quiksilver bola vytvorená ako súkromná nadácia v októbri roku 2004.

Nadácia Quiksilver je nezisková organizácia, ktorej cieľom prospech a zlepšenie kvality života komunít Boardriders po celom svete tým, že podporuje ekologické, vzdelávacie, zdravotnícke a projektov súvisiacich s mládežou.S kanceláriami v Európe, Austrálii a Amerike, Quiksilver má schopnosť dotýkať ľudí po celom svete. Quiksilver má víziu robiť rozdiel pre komunitu a životné prostredie prostredníctvom nadácie Quiksilver. Už takmer tri desaťročia, Quiksilver bol lídrom v poskytovaní charitatívnej podporu, ktorá umožnila komunity Boardriders "na celom svete v prospech vzdelania, životného prostredia, vedecký výskum ...

Podnik disponuje aktívami za viac ako 100 miliónov dolárov, zatiaľ čo hodnota záväzkov presahuje 500 miliónov dolárov.

Graf-Quiksilver

Firma uviedla, že jej investičná spoločnosť Oaktree Capital Management poskytne 175 miliónov dolárov, potrebných na reštrukturalizáciu a financovanie prevádzky v USA a zahraničí.

Podľa šéfa Quiksilveru Pierra Agnese bola firma nútená pristúpiť k "obtiažnym, ale nevyhnutným krokom" k zaisteniu "dlhej budúcnosti".